Avizul epidemiologic nu este necesar la revenirea elevilor și preșcolarilor din vacanță – ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației

0

La revenirea din vacanță a preșcolarilor și elevilor nu se va solicita aviz epidemiologic, prevede un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, publicat luni în Monitorul Oficial. 

Ordinul privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos stabilește documentele medicale necesare înscrierii și transferului în unitățile de învățământ.

Documentul prevede clar că ”La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”.

Care sunt documentele medicale necesare înscrierii/transferului în unitățile de învățământ:

  • La înscrierea în grădiniță: adeverința medicală de înscriere în colectivitate, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului- Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.
  • La înscrierea în clasa pregătitoare:
    • a) Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la grădiniță și adeverință medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3 – eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate;
    • b) Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar:  adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.
  • La înscrierea în clasa a IX-a:
    • a) Dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la școală și adeverință medicală conform modelului prevăzut la Anexa nr. 16.3 – eliberate de medicul școlii frecventate;
    • b) Dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.
  • În cazul transferului între diferite unități de învățământ:
    • a) Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu: fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă – eliberată de medicul școlar;
    • b) Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o grădiniță/școală fără cabinet medical propriu: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.