Câștigătorii Boovie 2021. Lista cu premiile obținute de elevi la festivalul de book-trailere: ”Am trăit trei zile la Focşani ca într-o bulă a binelui” VIDEO

0
Foto: Facebook/ Boovie

Peste 90 de premii au fost acordate, duminică, la Gala Boovie 2021. Festivalul de book-trailere destinat elevilor de gimnaziu și liceu s-a desfășurat în perioada 27-29 august, iar marele premiu al concursului a fost câștigat de echipa Hit List de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă“ din Urlați, cu trailerul pentru cartea ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”.

Festivalul Boovie 2021, ajuns la a șasea ediție și coordonat de profesoara Carmen Ion, a adus nouă premii mari din partea juriului – marele premiu, premiul pentru interpretare feminină, premiul pentru interpretare masculină, premiul pentru coloană sonoră, premiul pentru imagine, premiul pentru scenariu, premiul pentru regie, premiul pentru scenografie și costume și premiul pentru montaj.

De asemenea, au fost acordate premii și mențiuni la fiecare dintre secțiunile din concurs: Boovie Kids – pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a, Boovie Junior – pentru elevii din clasele VII-VIII, Boovie Liceu, Boovie+ pentru cartea de nonficţiune și ExtRo Boovie – adresat elevilor români din diaspora. De asemenea, sponsori, traineri sau membri ai juriului au oferit o serie de premii speciale (detalii pe pagina de Facebook Boovie).

La startul ediţiei din acest an s-au înscris 230 de echipe din 39 de judeţe ale ţării şi au finalizat realizarea în termen a trailerelor 161 de echipe din 27 de judeţe, Republica Moldova, Italia şi Spania.

”Cel mai bine au descris festivalul din acest an chiar participanţii: <provocator>, <emoţionant>, <copleşitor>, <am trăit trei zile la Focşani, la Boovie, ca într-o bulă a binelui, îmbibaţi de frumos şi energii pozitive>. (…) Marele premiu, în valoare de 5.000 de lei, a ajuns în acest an la Urlaţi, în judeţul Prahova, la Echipa The Hit List a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă”, pentru trailerul după romanul „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr.

La ediţia din acest an au fost acordate peste 90 de premii în bani, însumând circa 10.000 de euro, precum şi zeci de premii speciale în produse sau traininguri gratuite, oferite de Editura Corint, Digi RDS RCS, Casa de producţie şi post-producţie film Avanpost şi Tedy Necula. (…) Aprecierile şi reacţiile pozitive, dar şi sfaturile pe care le-am primit din partea participanţilor la această ediţie a Boovie Festival ne fac să credem că evenimentul s-a ridicat la nivelul de excelenţă aşteptat”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Marile premii Boovie 2021

Secțiunea Boovie – trailer pentru cartea ”Caraval”


Secțiunea Boovie – trailer pentru cartea ”Istoria Albinelor”

Secțiunea Boovie – trailer pentru cartea ”Privighetoarea”

Secțiunea Boovie – trailer pentru cartea ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”

Secțiunea Boovie – trailer pentru cartea ”De veghe în lanul de secară”

Secțiunea Boovie Junior – trailer pentru cartea ”Copiii paznicilor de elefanți”

Secțiunea Boovie Junior – trailer pentru cartea ”Din 7 în 7”

Secțiunea Boovie Junior – trailer pentru cartea ”Inocenții”

Secțiunea Boovie Junior – trailer pentru cartea ”Toate drepturile rezervate”

Secțiunea Boovie Junior – trailer pentru cartea ”Fata care nu se putea opri din mers”

Secțiunea Boovie Kids – trailer pentru cartea ”Lămâi, cărți și prieteni”

Secțiunea Boovie Kids – trailer pentru cartea ”Păsările dintr-o bună zi”

Secțiunea Boovie Kids – trailer pentru cartea ”Aproape sigur”

Secțiunea Boovie+

Secțiunea ExtRo Boovie

  •  Toate trailerele pot fi vizionate pe canalul de Youtube Boovie Festival.

Festivalul Boovie a luat naştere în 2015, fiind organizat prima dată de profesorul Carmen Ion, sub forma unui concurs şcolar. Nevoia de a-i determina pe elevi să citească s-a transformat într-un proiect de educaţie integrată.

Totul a pornit de la un concurs la nivel de clasă, în care elevii au combinat lectura cu abilităţile şi mijloacele multimedia. În ideea că ar putea să le deschidă orizonturile şi să-i determine să-şi asume lectura ca act motivat intrinsec, Carmen Ion le-a propus să citească nişte romane şi apoi să le transforme în trailere.

Concluziile finale – trailerele după romanele noi au fost realizate cu un grad mai mare de implicare, produsele au fost net superioare şi echipele s-au focalizat mai eficient şi mai susţinut pe scop. De-a lungul celor cinci ediţii, festivalul a evoluat prin entuziasmul pe care l-au arătat profesorii şi elevii, dar şi prin suportul unor oameni de seamă, până a ajuns la nivel internaţional.

În anul pandemic 2020, Boovie a continuat în ciuda tuturor restricţiilor, #staysafe rămânând cuvântul de ordine, aproape totul mutându-se online.

Citește și: Gala Boovie 2021. Marele premiu a fost câștigat de echipa Hit List din Urlați cu trailerul ”Toată lumina pe care nu o putem vedea” VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.