Au început lucrările de amenajare a Şcolii Regale. Spațiul, destinat elevilor de la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” – primarul sectorului 1

0

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni, că au început lucrările de amenajare a ”Şcolii Regale” din zona Casei Presei Libere, spațiul urmând să fie deschis la începutul anului școlar pentru cei aproximativ 650 de elevi ai Colegiului Național de Muzică ”George Enescu”.

”În această dimineață au început lucrările de amenajare a “Școlii Regale”, în imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4. Un proiect pe care l-am inițiat la începutul mandatului meu și pentru care m-am luptat în Consiliul Local (pentru că angajații Administrația Domeniului Public Sector 1 nu doreau să părăsească această clădire inventând tot felul de sporuri pentru antena și radiații diferite inexistente).

În ultima perioadă, echipele Primăriei Sectorului 1 au eliberat spațiul de mobilierul vechi și documentele de arhivă și au salubrizat imobilul pentru a putea demara amenajările necesare. Vrem să deschidem acest loc la începutul anului școlar, pentru cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Național de Muzică George Enescu”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Primarul explică și de ce în noul spațiu vor învăța elevii Colegiului Național de Muzică ”George Enescu”: ”Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spațiile de la Școala Regală sunt ideale pentru exersarea și perfecționarea elevilor la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Copiii vor aprofunda în clădirea Școlii Regale studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului sau violoncelului.”

Clotilde Armand reamintește că, la cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din 29 iunie 2021, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice Administrației Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfășurare de activități școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.