Boovie 2021. Trei zile de festival, cu ateliere, concerte și piese de teatru. Peste 160 de echipe s-au înscris în concurs. Gala va avea loc duminică

0
Foto: Facebook/ Boovie

Peste 160 de echipe din 27 de judeţe din ţară, precum şi din Republica Moldova, Italia şi Spania vor participa la cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Book – Trailere Boovie 2021, care va avea loc în perioada 27-29 august 2021, la Focşani, au anunţat, marţi, organizatorii, potrivit Agerpres.

„În perioada 27-29 august 2021, Focşaniul va găzdui cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Book-Trailere Boovie 2021, care aduce în judeţul Vrancea participanţi din întreaga ţară, dar şi de peste hotare. După o ediţie desfăşurată anul trecut în mediul online, din cauza restricţiilor determinate de pandemie, anul acesta revenim la normal şi ne vedem fizic cu cei care vor da curs invitaţiei noastre. (…)

La tragerea la sorţi s-au înscris anul acesta 230 de echipe din 39 de judeţe ale ţării şi au finalizat realizarea în termen a trailerelor 161 de echipe din 27 de judeţe, Republica Moldova, Italia si Spania”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Dacă la început festivalul se adresa elevilor de liceu, Boovie a lansat de acum doi ani provocarea şi elevilor de gimnaziu din clasele a VII-a şi a VIII-a, iar de anul trecut, şi echipelor din diaspora.

Anul acesta, Boovie a inclus în concurs şi elevi din clasele a V-a şi a VI-a, la nou înfiinţata secţiune Boovie Kids. Elevii de liceu şi gimnaziu se luptă pentru Marele Premiu la alte cinci secţiuni: Boovie Junior, pentru elevii din clasele VII-VIII, Boovie Liceu, Boovie+, pentru cartea de nonficţiune, ExtRo Boovie, care se adresează elevilor români din diaspora şi Trailerul de Buzunar.

În cele trei zile de festival, elevii şi profesorii din ţară şi din străinătate prezenţi la Focşani vor putea participa la mai multe ateliere şi workshop-uri cu invitaţi speciali.

Festivalul Boovie a luat naştere în 2015, fiind organizat prima dată de profesorul de limba română Carmen Ion sub forma unui concurs şcolar la nivel de clasă, izvorât din nevoia de a-i motiva pe elevi să citească. În cadrul acestui concurs, elevii au combinat lectura cu abilităţile şi mijloacele multimedia, transformând cărţile citite în trailere. Ulterior, concursul a devenit unul judeţean şi mai apoi s-a extins la nivelul întregii ţări şi chiar peste hotare.

Festivalul este organizat de Asociaţia Grow Up Project, Consiliul Judeţean Vrancea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Focşani. Evenimentul beneficiază şi de sprijinul Consiliului Local ale municipiului Focşani.

Programul Boovie 2021:

  • Mai multe informații și detalii legate de programul festivalului găsiți pe pagina de Facebook Boovie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.