Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Sorin Cîmpeanu: ”Vaccinarea se va face doar cu acordul expres al părinților”

0

Ministerul Educaţiei pregătește formulare prin care se va solicita acordul părinților pentru vaccinarea copiilor cu vârsta peste 12 ani.  Sorin Cîmpeanu spune că aceste formulare vor fi distribuite începând cu data de 13 septembrie, iar în fiecare școală a fost desemnat încă de luni dimineață ”un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți”. 

”Vom transmite formulare pentru acordul expres al părinților. Vaccinarea se va face doar cu acordul expres al părinților. Începând din această dimineață, avem la nivelul fiecărei școli din România un responsabil desemnat pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți. Acțiunile vor începe din această săptămână. Vor fi acțiuni interactive, în care părinții vor putea adresa întrebări legitime către cei care au competența de a oferi răspunsuri. După toată această campanie de promovare a importanței și necesității vaccinării, într-un mod real, aplicat la nivelul fiecărei școli, cu sprijinul DSP și Ministerului Sănătății, vom lansa aceste chestionare. Chestionarele vor putea fi lansate începând cu data de 13 septembrie.

De asemenea, în data de 1 septembrie, când vor reveni în școli toți cei din învățământ, vom lansa această întrebare la nivelul fiecărei școli: personal didactic vaccinat, pe învățământ primar, gimnazial și liceal, ca să avem o nouă statistică care să ajute părinții în exprimarea acordului pentru vaccinare”, a declarat ministrul Educației, luni, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a venit cu noi precizări privind scenariile de funcționare a școlilor, explicând că, în localitățile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie, se va aplica scenariul al doilea, aflat încă în discuție, în care ar putea veni fizic la școală elevii de la clasa a VII-a până la clasa a XII-a – a XIII-a, ”cu condiția să fie vaccinați”.

”Scenariul prioritar, agreat împreună cu reprezentanții INSP, Ministerul Sănătății, coordonatorul campaniei de vaccinare și CNSU, este foarte clar: școlile se deschid primele, pe 13 septembrie și rămân deschise cât mai mult posibil. (…) Lucrul cert este că școlile vor rămâne deschise până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie. (…)

În situația în care localități – consider că vor fi puține acele localități și îndeosebi vor fi localități mici în care vor putea să apară focare – acele localități în care se va depăși pragul de 6 la mie vor intra într-un al doilea scenariu, în care propunerea este ca acei copii din creșe și grădinițe să meargă în continuare cu prezență fizică, elevii de la clasa 0 până la clasa a VI-a, având sub 12 ani, neputând să se vaccineze, să treacă în online, în schimb elevii începând cu clasa a VII-a până la clasa a XII-a – a XIII-a să poată veni la școală, cu condiția să fie vaccinați. (…)

Primul scenariu, până la 6 la mie, este cert. Cel de-al doilea scenariu este în discuție. Trebuie să se pronunțe cei cu competențe în domeniul sanitar. Trebuie să vedem și cadrul legal pentru ca acești elevi să poată, subliniez să poată, nu să fie obligați să vină la școală dacă sunt vaccinați”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Scenariile în care se vor desfășura cursurile în noul an școlar. Cîmpeanu: Până la o rată de infectare de 6 la mie, școlile rămân deschise integral

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.