BAC 2021, sesiunea a doua. Peste 3.000 de candidați au absentat de la proba de Limba și literatura română, 19 au fost eliminați din examen

0

BACALAUREAT 2021, sesiunea a doua. La proba scrisă de Limba și literatura română – proba E).a) din cadrul examenului național de Bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), desfășurată luni, 16 august, au fost prezenți 14.427 de candidați din cei 17.485 de candidați înscriși, informează Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, au absentat 3.039 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 17 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 18 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 19 august: proba la Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here