Ministrul Educației spune că admiterea la liceu nu se va schimba anul viitor: ”Astfel de schimbări necesită predictibilitate”

0

Admiterea la liceu nu se va schimba anul viitor, a declarat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. ”Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023”, a precizat ministrul, într-o conferinţă de presă.

„Pot să anticipez una dintre întrebări, dacă se va schimba modul de admitere în liceu anul viitor. Răspunsul este: cu siguranţă nu se va schimba anul viitor, în anul 2022. Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicaţi şi vor putea să fie implementate începând cu admiterea din anul 2023.

Deci pentru părinţii elevilor din clasa a opta răspunsul este: nu vor fi schimbate condiţiile de derulare a Evaluării Naţionale. Singura perspectivă din care se vor schimba va fi aceea a corectării informatizate, asta nu e de natură impieteze asupra pregătirii elevilor, dimpotrivă, să fie avantajaţi prim eliminarea subiectivismului uman”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

În ceea ce privește manualele la început de an școlar, ministrul a arătat că a primit asigurări că nu vor exista întârzieri în livrarea acestora, elevii urmând a primi manualele la timp.

„Da, sunt deja lansate comenzile pentru manualele şcolare şi nu există, în opinia mea, motiv de întârziere pentru ca elevii să aibă manuale, prezenţa fiind fizică, aşa cum am anunţat. Eu am primit asigurări şi, la rândul meu, vi le ofer, că nu vor exista întârzieri anul acesta cu privire la disponibilitatea manualelor, la începutul anului şcolar, în 13 septembrie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.