Conducerea Colegiului ”Gheorghe Şincai”, notificată de Primăria sectorului 4 să predea clădirea pentru începerea lucrărilor de consolidare

0
Foto: facebook.com

Conducerea Colegiului Național ”Gheorghe Şincai” din Capitală a fost notificată, marţi, de Primăria sectorului 4 să predea amplasamentul în termen de 3 zile calendaristice, în vederea începerii lucrărilor de consolidare a clădirii, relatează news.ro. Pentru următorul an şcolar, primăria propune trei variante de relocare: Liceul Tehnologic ”Dacia”, Liceul Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia” și Şcoala Gimnazială ”Ienăchiţă Văcărescu”.

”În considerarea stringentei necesităţi de demarare a lucrărilor de consolidare şi de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu la clădirea Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai” situată în Bucureşti, Calea Şerban Vodă, nr.167, sector 4, formulăm prezenta notificare prin intermediul căreia vă solicităm ca în termen de 3 zile calendaristice, respectiv până vineri 23 iulie 2021, ora 12:00, să dispuneţi cu privire la predarea, prin proces verbal de predare – primire, a amplasamentului unităţii de învăţământ pe care o conduceţi”, se arată în notificare, conform sursei citate.

Potrivit Primăriei, ”pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului educaţional, în anul şcolar care urmează, precum şi pe întreaga durată a executării lucrărilor”, sunt trei variante de relocare: Liceul Tehnologic ”Dacia”, Liceul Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia” și Şcoala Gimnazială ”Ienăchiţă Văcărescu”, toate clădirile fiind ”recent renovate” şi respectând condiţiile de siguranţă.

Elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” au protestat, în repetate rânduri anul acesta, faţă de intenţia Primăriei sectorului 4 de relocare în vederea modernizării clădirii Colegiului.

De asemenea, a existat şi o acţiune în instanţă, în urma căreia, în 18 martie, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, pentru a începe lucrări de consolidare a imobilului.

Citește și: Instanța a respins definitiv cererea Primăriei sectorului 4 de evacuare a Colegiului Național ”Gheorghe Şincai”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.