Admiterea la liceu 2021. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a pentru fiecare județ. 82 de elevi au media de admitere 10

0

ADMITERE LICEU 2021. Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a după media de admitere la liceu, pentru fiecare județ și pentru municipiul București, a fost publicată, joi, pe admitere.edu.ro. La nivel național, 82 de elevi au media de admitere 10, cei mai mulți fiind din Cluj și București. Vineri, 16 iulie, începe completarea fișelor de înscriere. Repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 24 iulie.

Ministerul Educației a publicat, joi, ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a în fiecare județ și în municipiul Bucureşti, astfel încât elevii pot verifica ce loc ocupă, calculându-și șansele pentru liceul și specializarea dorită. Pe site-ul dedicat admiterii la liceu sunt publicate de asemenea listele cu specializările, cu numărul de locuri și ultima medie de admitere de anul trecut la fiecare liceu.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Înscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2021, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se desfășoară în perioada 16 – 22 iulie, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. În data de 24 iulie, elevii vor fi repartizați computerizat în licee.

Ierarhia la nivel judeţean/ a municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a, publicată pe admitere.edu.ro:

Elevi cu media de admitere 10

Potrivit datelor publicate pe admitere.edu.ro, 82 de absolvenți ai clasei a VIII-a au media 10 pentru admiterea la liceu din acest an. Județele cu cei mai mulți elevi care au media de admitere 10:

  • Cluj – 12 elevi cu media de admitere de 10
  • București – 8 elevi cu media de admitere 10
  • Dâmbovița – 6 elevi cu media de admitere 10
  • Olt – 5 elevi cu media de admitere 10
  • Prahova – 4 elevi cu media de admitere 10
  • Dolj – 4 elevi cu media de admitere 10
  • Iași – 4 elevi cu media de admitere 10
  • Timiș – 4 elevi cu media de admitere 10

Lista școlilor din Cluj – media de admitere 10

Lista școlilor din București – media de admitere 10

Calendarul admiterii la liceu pentru anul școlar 2021-2022

Prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat

  • 16 – 22 iulie 2021: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic./ Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! /Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
  • 24 iulie 2021: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților
    clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.
  • 24 iulie 2021: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în
    învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere./ Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.
  • 25 – 28 iulie 2021: Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
  • 29 iulie 2021: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației
    locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această
    etapă de admitere.

 A doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat

  • 29 iulie 2021: Afișarea situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.
  • 29 iulie 2021: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de
    verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
  • 30 iulie 2021: Desfășurarea/Echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de
    verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
  • 2 august 2021: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a
    cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.
  • 29 iulie – 5 august 2021: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat Notă: Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.
  • 6 august 2021: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a candidaților
    din a doua etapă a admiterii.
  • 6 august 2021: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere./ Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.
  • 6 – 7 august 2021: Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.