Corectarea informatizată, introdusă la Bacalaureat de anul viitor. Sorin Cîmpeanu: ”Vor fi centre pilot în fiecare judeţ”

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că începând de anul viitor va exista un proiect pilot de corectare informatizată la examenul de Bacalaureat, relatează Agerpres.

Corectarea informatizată la Bacalaureat va fi un proiect pilot începând de anul viitor. Anul acesta am avut peste 800 de centre de examen. Vom avea câte un centru de examen în fiecare judeţ în care lucrările vor fi scanate în faţa candidaţilor. Candidaţii vor avea un cod atribuit şi de asemenea fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod, în aşa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii corectori să poată să evalueze online. Deci, vor fi centre pilot în fiecare judeţ”, a arătat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, evaluatorii vor corecta online fără să se cunoască între ei.

„Sistemul ar putea să atribuie automat punctajul la grilă, unde la grilă nu este vreo diferenţă între aprecierea evaluatorului şi aprecierea softului”, a mai spus ministrul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.