Admiterea la liceu 2021. Listele cu specializările din fiecare județ și ultima medie de intrare de anul trecut, publicate pe admitere.edu.ro

0

ADMITERE LICEU 2021. Site-ul ADMITERE 2021, unde vor fi afișate rezultatele repartizării computerizate în licee, a fost publicat joi, 1 iulie. În secţiunea ”Planul de şcolarizare 2021” pot fi consultate listele cu specializările, liceele şi şcolile din fiecare județ și din București, precum şi numărul de locuri disponibile pentru fiecare specializare.

Totodată, în lista specializărilor se regăsește ultima medie de intrare de anul trecut.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților
învățământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere

  • Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN*, unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Lista specializărilor din București, ordonate în funcție de media ultimului admis din 2020:

  • Consultați AICI lista specializărilor din fiecare județ.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2021, completarea opțiunilor în fișele de înscriere se va derula în perioada 16 – 22 iulie 2021, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 24 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.