Subiectele la Matematică și Istorie, BAC 2021. Ce probleme au avut de rezolvat candidații la proba obligatorie a profilului UPDATE

0

BACALAUREAT 2021. Absolvenții de liceu au susținut, marți, a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, la Matematică sau Istorie (proba obligatorie a profilului). Candidații au avut trei ore la dispoziție pentru redactarea lucrării, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate la ora 15.00 pe subiecte.edu.ro.

UPDATE Subiectele la Matematică, BAC 2021. Ce au avut de rezolvat candidații de la Mate-info, Științe ale naturii, Tehnologic și Pedagogic:

 • Subiecte Matematică – Mate-info – sursa: edupedu.ro

 • Subiecte Matematică – Științe ale naturii – sursa: edupedu.ro

 • Subiecte Matematică – Tehnologic – sursa: edupedu.ro

UPDATE Subiectele primite de elevi la Istorie, BAC 2021:

Sursa foto: gandul.info


Câteva dintre regulile de examen:

 • Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru.
 • Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
 • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
 • În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
 • Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 1

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 1

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 2

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 2

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 3

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 3

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 4

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 4

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 5

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 5

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 6

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 6

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 7

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 7

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 8

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 8 

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 9

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 9 

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 10

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 10

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 11

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 11

Teste de antrenament și bareme Matematică BAC 2021 – setul 12

Teste de antrenament și bareme Istorie BAC 2021 – setul 12

 • Pe canalul de Youtube ”Pauza de Mate” găsiți rezolvarea testelor de antrenament, publicate de Ministerul Educației.

Examenul de Bacalaureat 2021 va continua miercuri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here