CERT-RO: Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat! Nu poate fi vorba decât despre o păcăleală

0

BACALAUREAT 2021. Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat, acestea reprezentând o tentativă de fraudare, relatează Agerpres.

„Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca şi în anii precedenţi, echipa CERT-RO a fost notificată despre existenţa unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susţină acest examen.

Reţineţi faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi cu puţin timp înainte de start.

Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituţiile de învăţământ.

Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, explică experţii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.

Examenul de Bacalaureat începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 29 iunie, absolvenții de liceu vor susține proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă de examen, la Limba și literatura maternă, va avea loc pe 1 iulie.

Primele rezultate vor fi publicate pe 5 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.