Evaluarea Națională 2021. Joi are loc proba la Matematică. Reguli de examen, modele și teste de antrenament

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. Absolvenții claselor a VIII-a susțin, joi, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Examenul va începe la ora 9.00, iar timpul de redactare a subiectelor va fi de două ore. Primele rezultate obținute de candidați vor fi afișate marți, 29 iunie, iar cele finale pe 4 iulie.

Conform regulilor de examen, pentru elaborarea lucrării scrise, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi și creion negru. De asemenea, la proba de Matematică:

  • elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenți.
  • un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.
  • la figuri sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră.
  • este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Pe de altă parte, elevilor li se interzice să intre în sala de examen cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

  • Totodată, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită nu sunt primiți în examen.
  • Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 a lucrării elevului eliminat.
  • De asemenea, se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicarea între candidați sau cu exteriorul.
  • Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba în cauză. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 pe lucrarea scrisă.

Candidații care doresc să predea lucrările scrise înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la începerea rezolvării subiectelor. Candidații NU părăsesc sala de examen cu subiectele, având obligația să predea broșura care conține atât subiectele, cât și rezolvarea acestora.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 – Matematică

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 1

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 2

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 3

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 4

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 5

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 6

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 7

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 8

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 9

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 10

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 11

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 12

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 13

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 14

Teste de antrenament și bareme, Evaluarea Națională 2021 – setul 15

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 – Matematică

Calendarul Evaluării Naționale 2021

  • 7-11 iunie 2021 – înscrierea candidaților
  • 22 iunie 2021 – Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021 – Matematică – probă scrisă
  • 25 iunie 2021 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14,00) – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
  • 29 iunie 2021 (orele 16,00 – 19,00) – 30 iunie 2021 (orele 8,00 – 12,00) – depunerea contestaţiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – soluţionarea contestaţiilor
  • 4 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.