Festivalul Contur: Un eveniment dedicat profesorilor, organizat în luna iulie de TeacherMe. Tema primei ediții: copiii cu CES

0

TeacherMe – Comunitatea profesorilor tineri anunță organizarea primei ediții a Festivalului Contur, un eveniment dedicat profesorilor, ce va avea loc online în perioada 5-7 iulie 2021. Tema primei ediții o reprezintă copiii cu cerințe educaționale speciale, iar profesorii vor învăța pe parcursul celor trei zile cum să le predea elevilor cu CES din clasa lor. 

”Ne place să credem că putem contura viitorul celor mici, dar și al întregii lumi, educând. De aceea am creat CONTUR, festival adresat profesorilor și viitorilor profesori educă-lume. Dacă ești sau vrei să fii un educă-lume alături de noi, te așteptăm la prima ediție CONTUR cu tema Copiii cu CES – Cerințe Educaționale Speciale. Uneori e greu să vedem abilitățile din spatele dizabilităților, oricât de bine intenționați am fi. Însă, cu puțin ajutor și cu pregătirea necesară, putem transforma dizabilitățile în abilități”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pentru cele trei zile de festival, organizatorii au pregătit ateliere nonformale, jocuri și tehnici de lucru potrivite pentru diverse tulburări, speakeri specializați în domeniu, informații care să îi ajute pe profesori să înțeleagă copiii cu CES și cum să le predea, precum și răspunsuri pentru curiozitățile și neclaritățile legate de acest subiect.

”Tot festivalul va fi bazat pe comunicare și joc, astfel încât să pleci pregătit pentru orice provocare. Principalele dizabilități care vor fi dezbătute sunt unele dintre cele mai des întâlnite în școlile de stat: autism, ADHD și tulburările de învățare: dislexie, disgrafie, discalculie, etc. Festivalul se adresează în special profesorilor din învățământul primar și preșcolar, dar și studenților și elevilor care doresc să intre în sistem. Această primă ediție va avea loc online, întrucât restricțiile ne creează dificultăți în organizarea unui eveniment fizic. Însă, sperăm ca de la anul CONTUR să devină locul în care să ne cunoaștem și formăm împreună”, precizează inițiatorii.

”Am făcut research din luna martie și până acum și am constatat că profesorii au nevoie de îndrumare și ajutor pentru a înțelege mai bine cum să le predea unor copii care au o anumită tulburare. Avem în total șase invitați, printre care și cei de la Help Autism, care vor veni în cele trei zile și le vor arăta profesorilor jocuri, trucuri, tehnici și metode de lucru pentru a fi mai pregătiți la clasă”, declară învățătoarea Maria Zancu.

Profesorii care doresc să participe la festival se pot înscrie aici. Speakerii la festival:

Ziua 1. Autism

  • Mihalașcu Violeta- HelpAutism- Descriere deficiență și modalități de interacțiune
  • Mitrea Denisa – Terapeut ABA- Metode și jocuri prin descoperire.

Ziua 2. ADHD

  • Dr.Cotică George Bogdan – Descriere deficiență și modalități de interacțiune
  • Dobre Angela- Profesor Terapeut- Metode și jocuri prin descoperire

Ziua 3. Tulburările de învățare

  • Anghel Beatrice – Doctor profesor logoped- Descriere tulburări și jocuri prin descoperire
  • Panciu Sorana- Profesor Logoped- Metode și jocuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.