Sorin Cîmpeanu: La începutul anului școlar 2021-2022, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying, începând cu anul școlar 2021-2022. Ministrul a arătat că nu toți profesorii știu ce au de făcut în situații de bullying și a amintit de fostul inspector general școlar al Capitalei, demis după ce a spus că gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii este ”o joacă obișnuită”.

”Din păcate, vedem numai săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale. (…)

Nu știu toți (profesorii – n.red.) ce au de făcut. Am avut recent un exemplu al unui decident din managementul școlar care nu a înțeles gravitatea unei astfel de situații. Din păcate, a fost nevoie de o sancțiune aspră. Nu a înțeles nici acum ce a greșit”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat că, începând cu viitorul an școlar, fiecare școală va avea un grup anti-bullying, așa cum prevede legea.

”Nici măcar nu sunt implementate grupurile de acțiune anti-bullying în fiecare școală, așa cum prevede legea încă de anul trecut. Vă pot garanta însă că, la începutul anului școlar 2021-2022, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying. Legea prevede că acest grup de acțiune este format din directorul unității de învățământ, consilierul școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, doi reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților și un reprezentant al autorităților locale.

Aceste grupuri vor fi constituite în fiecare școală, la începutul anului școlar. Vă garantez. Problema este cu formarea acestor cadre didactice pentru a înțelege gravitatea acestui fenomen”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.