Recomandările Ministerului Educației pentru Evaluarea Națională 2021: eliminarea triajului epidemiologic și a panourilor de plexiglas

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că a transmis mai multe recomandări Inspectoratelor şcolare în privinţa organizării Evaluării Naţionale, menţionând, printre acestea, eliminarea triajului epidemiologic şi a obligativităţii panourilor de plexiglas.

„Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat.

Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă„, a explicat Sorin Cîmpeanu, la Iaşi, întrebat despre organizarea Evaluării Naţionale.

Potrivit ministrului, tematica examenului a fost adaptată la specificul „total deosebit” al acestui an şcolar.

Sursa: Agerpres

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here