Școala din toamnă. Ministrul Sănătății: ”Voi susţine ca, la interior, dacă distanța nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască”

0

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că va susține ca masca de protecție să fie purtată în continuare în școli, în spațiile interioare, odată cu reluarea cursurilor din toamnă, precizând că ”se poate discuta şi o măsură de relaxare în interior” dacă incidența rămâne foarte mică, deși experiența Marii Britanii a arătat că incidența la copii a crescut atunci când s-a renunțat la mască.

”Voi susţine ca, la interior, dacă distanța nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi. Acum există vaccinare disponibilă pentru adolescenți, dar probabil că precaut ar fi ca masca să rămână, dar bineînțeles că acest lucru va trebui judecat şi în funcţie de incidenţă.

Pentru că dacă se întâmplă ca incidența să rămână foarte mică, atunci, da, se poate discuta şi o măsură de relaxare în interior, dar ce ne învață Marea Britanie este că atunci când au renunțat la mască, incidența la copii a crescut. Și atunci cred că ar trebui să învățăm și de la ei. (…)

Atâta vreme cât avem virus circulant și cât nu avem părinți și bunici vaccinați într-un procent extrem de mare, trebuie încă să fim precauți”, a spus ministrul Sănătății, la Tema Zilei, de la TVR 1.

Citește și: Cum va începe școala în septembrie. Cîmpeanu: Sperând că nu vom avea un al patrulea val, toată lumea va reveni la şcoală cu prezenţă fizică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.