Mesajul unei eleve, la final de liceu: „Doamna profesoară, promit să îmi întind mereu aripile până în punctul în care îmi doresc să fiu și să vă fac mândră”

0
Promoția 2021 - Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare

TC este profesoara de română de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, Tatiana Cauni, despre care noi am mai scris. O profesoară apropiată și apreciată de elevii săi, iar mărturie stă mesajul scris, la final de clasa a XII-a, de către Alexandra, una dintre elevele sale: ”Ea m-a luat sub aripa ei, încercând să mă facă să zbor cât de sus pot… și a reușit.”

Când profesorii sunt altfel și își pun amprenta asupra elevilor săi. Fiecare dintre noi are, poate, un profesor sau mai mulți de care își va aminti întotdeauna, profesorii cei mai faini și cei mai buni. Pentru Alexandra, de la XII B, TC a fost acel profesor special și a ținut ca toată lumea să știe acest lucru, printr-o postare pe Facebook.

Mesajul Alexandei, dedicat profesoarei TC:

”Bună ziua! Eu sunt Fluturaș, iar ea este profa de română, T.C. – unul dintre oamenii cu un impact major în dezvoltarea mea. Din aceste poze cred că se poate observa relația pe care o avem, însă doar o fărâmă din tot ceea ce am reușit să creăm în cei patru ani de liceu.

Relația noastră mereu s-a bazat pe dărnicia și pasiunea ei ca profesor, pentru că mereu ne-a oferit tot ceea ce a avut mai bun și mai de preț. Dânsa este un exemplu pentru munca făcută din dragoste și dorința de a se depăși. Precum a spus odată una dintre prietenele mele, ea chiar este ca o a două mamă pentru mine. Doar de la ea și de la mama mea am învățat ce înseamnă modestia, compasiunea, responsabilitatea, empatia și bunul-simț, toate acestea făcându-mă fluturașul de azi. Ea m-a luat sub aripa ei, încercând să mă facă să zbor cât de sus pot… și a reușit.

,,Uneori iubirea doare, dar atunci când iubești, trebuie să-l lași pe celălalt să zboare.”, asta ne-a spus draga noastră doamnă profesoară.. și uitați-vă la ea, ne lasă să zburăm.

P.S. Doamna profesoară, promit să îmi întind mereu aripile până în punctul în care îmi doresc să fiu și să vă fac mândră. O să prețuiesc tot ce mi-ați oferit.

Am ales să scriu aceste gânduri aici, deoarece îmi doresc să știe toată lumea cât de tare o iubesc și câte are T.C. de oferit (alte lucruri pe lângă poreclele drăguțe).

Semnat, unul dintre elevii cu lipici.”

Alexandra și TC. Foto: facebook.com

Frânturi dintr-o altă scrisoare și un mesaj video de la 12B:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.