Liceenii ajută IMM-urile să facă primii pași spre digitalizare: ”Construirea site-ului a fost un challenge pentru mine pe partea de design”

0
Sursa foto: Digital Nation

Tinerii care și-au dezvoltat competențe digitale prin Programul Generația Tech, derulat de Digital Nation, sprijină IMM-urile care nu au o prezență în online să facă primii pași către digitalizare. La finalul lunii mai, peste 850 de firme înscrise în programul IMM în Online au obținut accesul la cei peste 1.700 de absolvenți ai cursurilor, se arată într-un comunicat de presă al organizației Digital Nation: ”Astfel, IMM-urile economisesc resurse, câștigă timp și o prezență optimizată în online, iar tinerii din Generația Tech câștigă prima lor experiență profesională cu mediul IMM din România, prin Programul IMM Online.”

Potrivit sursei citate, decalajul firmelor românești față de media europeană (70% digitalizare în rândul IMM-urilor) este mare; aproximativ jumătate (42%) din întreprinderile mici și mijlocii din România nu dețin o prezență online, iar marea majoritate (90%) nu realizează în prezent vânzări online, așa cum o arată Studiul IMM în Online.

”Dincolo de accesul gratuit la consultanți, spațiu de dialog și resurse 100% practice, Programul IMM Online facilitează legătura cu tineri absolvenți ai cursurilor de digitalizare Generația Tech – program lansat în 2019 cu sprijinul Google.org, care a format până în prezent peste 1700 de tineri specialiști IT&C.

Experiența denumită IT la Cheie, facilitată de IMM în Online, răspunde astfel atât nevoilor tinerilor celor care își fac debutul sau reconversia profesională în arii digitale, cât și nevoilor companiilor mici și mijlocii din țară puse astăzi în fața provocării de a avea o prezență online”, se precizează în comunicat.

La finalul lunii mai 2021, peste 850 de firme înscrise în programul IMM în Online au obținut deja acces la cei peste 1.700 de absolvenți ai cursurilor de specializare Generația Tech, care au astăzi competențe să ajute micii antreprenori cu diferite proiecte de digitalizare, prin IMM în Online – IT la Cheie: realizare de website-uri de prezentare, creare de pagini de Facebook Business, construcția de magazine online pentru vânzare pe canale de social media (Facebook, Instagram), realizarea de reclame video de promovare, automatizarea formularelor online sau design-ul de broșuri comerciale.

În primele 4 luni ale programului, 12 noi soluții digitale au fost dezvoltate pentru companii
înscrise pe platformă. IMM-urile au găsit astfel rezolvări la provocările legate de prezența lor online, iar absolvenții Generația Tech au avut oportunitatea să lucreze la proiecte reale, având proiecte profesionale și oportunități concrete de dezvoltare în spațiul digital.

De exemplu, pentru IMM-ul Emy Eval, IT la Cheie a fost soluția de creare a prezenței online într-un mod accesibil și profesionist: “Căutând o solutie pentru realizarea paginii web, am intrat pe site-ul https://digitalnation.ro. În urma înscrierii firmei pe site, am fost contactată rapid, în vederea colaborării. M-am bucurat că tinerii din Generația Tech au realizat o pagina web, o colaborare win-win. Astfel, firma EMY EVAL, are vizibilitate, credibilitate și interconectare cu clienții săi. Mi-a plăcut mult colaborarea cu voi. A fost o experiență reușită: ați fost foarte prompti, deschiși și profesionisti” – Sandu Veronica Ana, EMY EVAL

Pentru Andrei, absolvent al cursului ”Dezvoltare Web – nivelul Intermediar” din Generația Tech, primul său proiect real livrat cu succes i-a întărit convingerea că dorește să continue în IT, urmând o facultate de profil după absolvirea liceului.

”A fost un proiect binevenit după o perioadă în care nu am mai interacționat cu web developmentul. Construirea site-ului a fost un challenge pentru mine pe partea de design, deoarece domeniul imobiliar era unul nou pentru mine, dar la final a ieșit foarte bine. Mi-a făcut plăcere să lucrez la acest website, reprezentanții IMM-ului Emy Eval au răspuns la subiect în momentele în care am cerut informații, am avut un super sprijin din partea comunității Digital Nation și a Andreei și cred ca am făcut o muncă bună!”, spune entuziast Andrei.

Această inițiativă face parte din direcțiile de susținere a digitalizării țării a organizației Digital Nation și beneficiază de sprijin și din partea Google.org și Banca Transilvania. IMM-urile se pot înscrie gratuit pe platforma IMMOnline.ro pentru a găsi răspunsuri la provocări de business și pentru a avea acces la specialiștii digitali care livrează produse IT la Cheie.

Totodată, tinerii interesați de dezvoltarea în IT pot afla mai multe despre Bursele Generația Tech AICI.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here