Cîmpeanu: Insistăm să se renunțe la practica de a opri accesul unor elevi în examenul de Bacalaureat pentru a nu ”strica” procentul de promovare

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le cere profesorilor să renunțe la ”practica” de a nu lăsa elevi de clasa a XII-a să intre în examenul de Bacalaureat pe motiv că nu sunt suficient de bine pregătiți și ”strică” procentul de promovare la examen.

Întrebat într-o emisiune la Realitatea Plus despre profesorii care nu lasă elevii de clasa a XII-a să intre în prima sesiune de Bacalaureat pe motiv că nu sunt pregătiți, Sorin Cîmpeanu a arătat că este un lucru ”foarte nesănătos” și ”foarte greu de luptat cu acest obicei”.

”Am transmis deja notă de informare în sistem în ideea sprijinului pentru elevi, pentru a putea intra în examenul de Bacalaureat. Simulările pentru examenul de Bacalaureat ne-au arătat o rată de promovare mai mare decât în anii 2016, 2017, 2018, când n-a fost pandemie. Elevii s-au putut pregăti măcar pentru disciplinele de Bacalaureat. Nu discut ce s-a întâmplat cu celelalte discipline, din păcate. Dar insistăm să se renunțe la această practică prin care, pentru a nu-și strica, între ghilimele, procentul de promovare la examenul de Bacalaureat, sunt cadre didactice care preferă să îi oprească accesul în examenul de Bacalaureat pentru ca școala respectivă să aibă un procent ridicat la examenul de Bacalaureat.

E foarte nesănătos lucrul acesta și foarte greu de luptat cu acest obicei pentru că, la disciplina lui, fiecare cadru didactic este suveran. (…)

Atâta vreme cât Ministerul Educației a recunoscut că acest an școlar a fost total atipic, adaptând programa de examen la caracterul atipic al acestui an școlar, cred că fiecare cadru didactic poate să înțeleagă acest lucru. Fără a coborî ștacheta, poate să aibă mai multă empatie și mai multă înțelegere pentru elevii care doresc să intre în Bacalaureat. Dacă sunt de părere că nu sunt suficient de bine pregătiți, au fost simulările, au arătat locurile în care elevii nu sunt pregătiți și au nevoie de sprijin și încă mai au timp să sprijine acești elevi” , a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la postul de televiziune.

Citește și: Ministrul Educației: Festivitățile de absolvire vor fi permise în aer liber. Condiția – adulții să fie vaccinați, să prezinte un test sau să fi trecut prin boală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.