Memorialul de la Sighet. A patra lecție transmisă live în cadrul proiectului ”Educație la înălțime”, realizată de profesoara Adriana Bălaj VIDEO

0
Foto: facebook.com/AspireTeachers

Proiectul ”Educație la înălțime” a continuat, joi, cu a patra lecție live, transmisă de la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet, Maramureș. O întoarcere în timp care a stârnit curiozitatea și interesul copiilor, o lecție valoroasă de istorie și imagini spectaculoase cu drona. Lecția a fost realizată de Adriana Bălaj, profesoară de istorie din Timișoara.

Ora de educație la înălțime, transmisă live de la Sighet, din Maramureș:

Lecția a fost transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers. Adriana Bălaj (foto) a avut-o ca invitată specială pe Andrea Dobeș, doctor în istorie și muzeograf la Memorial.

Drona va zbura deasupra unui loc deosebit pentru o privire de ansamblu despre pace, justiție și instituții eficiente. (…) Va fi o lecție memorabilă care aduce în fața elevilor un trecut tragic din istoria noastră, îi va expune la o perioadă în care opinia și convingerile politice erau delicte care îți puteau aduce moartea. Prin imagini, prezentări, jocuri, interacțiuni cu toți participanții, lecția îi va ajuta să reflecteze la legătura dintre justiție și dreptate. De aceea o recomandăm elevilor de la 10 ani în sus”, se arăta pe pagina de Facebook Aspire Teachers, înainte de desfășurarea orei.

Foto: facebook.com/AspireTeachers

Adriana Bălaj a participat anul trecut la proiectul-pilot ”Educație la înălțime”, realizat pentru trei școli din Hunedoara. Profesoara a transmis lecția de la monumentul lui Traian de la Adamclisi, din Constanța.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.