1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită cu o ”poveste dulce” la Muzeul Național de Istorie

0
Foto: facebook.com/ Muzeul Național de Istorie a României

Copiii sunt așteptați de 1 iunie la Muzeul Național de Istorie a României, unde vor putea vedea o colecție de cutii de bomboane și ambalaje de dulciuri fabricate în România, în perioada 1900 – 1990. De asemenea, un elev de clasa a III-a din București, pasionat de istorie, va fi ghid pentru câteva ore și, tot în aceeași zi, va fi deschisă expoziția de bandă desenată academică, cu subiect istoric, ce va face parte din Festivalul „Povestiri istorice în Benzi Desenate”. Accesul copiilor în muzeu va fi gratuit.

Vă așteptăm cu „O poveste dulce. Un secol de dulciuri românești” – o micro-expoziție inedită, ce conține colecția de cutii de bomboane și ambalaje de dulciuri fabricate în România, în perioada 1900 – 1990, a Asociației „Muzeul Jucăriilor”, pe care o vom deschide cu această ocazie specială”, se arată într-un comunicat al Muzeului Național de Istorie.

Ambalajele aparțin unor firme recunoscute în perioada interbelică, precum „Suchard”, „Kandia” – prima fabrică de ciocolată din România, „Capșa”, „Zamfirescu”, „Anghelescu”, „Bomboneria Palatului”, Fabrica de ciocolată și produse zaharoase „Regina Maria”, Hess, Brașov – „Prima fabrică de Bomboane și Ciocolată din Transilvania”, unele dintre acestea, adevărate opere de artă, supraviețuind până astăzi, datorită bunicilor noastre care păstrau în ele diverse obiecte mărunte de mercerie. Alături de acestea, vor fi expuse și ambalaje ale altor produse românești celebre –  ceai, cafea, sticle de suc ,,Cico”, borcane de miere.

Foto: mnir.ro

Micro-expoziția vine în completarea proiectului expozițional dedicat jucăriilor și jocurilor românești – „Muzeul Jucăriilor”, din cadrul MNIR, aducând în atenția publicului momentele dulci ale copilăriei noastre.

Un alt moment care credem că va fi apreciat de vizitatorii noștri va fi oferit de Alexandru Scorțar, unul dintre cei mai entuziaști voluntari ai muzeului, elev în clasa a III-a B, la Școala Gimnazială Nr. 142 din București, care va fi ghidul vostru în expozițiile „Copia Columnei lui Traian” și „Tezaurul Istoric”, în intervalul orar 13:00 – 16:00. Alexandru (9 ani) este pasionat de istorie și realizează, în cadrul muzeului, seria de ateliere online numite „Atelierul micilor istorici”, prezentând patrimoniul muzeal pe înțelesul copiilor”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, va fi deschisă expoziția de bandă desenată academică, cu subiect istoric, care va face parte din Festivalul „Povestiri istorice în Benzi Desenate” ce va avea loc în perioada 2-6 iunie, online și offline, în cadrul MNIR. Expoziția va fi etalată în jurul Copiei Columnei lui Traian și va cuprinde benzi desenate din anii ’70 până în prezent, realizate de artiști renumiți din toate generațiile.

Accesul în muzeu va fi gratuit pentru copii (<18 ani) și se va face conform programului obișnuit de vizitare 10:00 – 18:00, ultima intrare fiind permisă la ora 17:15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.