Peste 300 de lecții și aproape 150 de teste de antrenament, pe platforma educațională ”Vreau la”, lansată de doi studenți la Politehnică

0
Mihai Pîrvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II-lea, au lansat în aprilie 2020 platforma “VreauLa”

Platforma educațională pentru elevi “Vreau La” s-a extins cu “Vreau La Examen”, o secțiune dedicată celor care vor să se pregătească online pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Națională, se arată într-un comunicat de presă. Platforma este gratuită, are 21.000 de utilizatori, iar fondatorii vizează să ajungă la 50.000 până la finalul anului viitor.

În parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, platforma de e-learning pune la dispoziția elevilor lecții prezentate schematic la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie, dar și teste de autoevaluare. Simulările și testele sunt actualizate, iar rezultatele sunt oferite în timp real.

La realizarea materialelor au participat atât studenți din cadrul asociațiilor studențesti, cât și voluntari ai Consiliului Național al Elevilor. În acest moment, platforma oferă:

  • 300+ materiale la șapte materii
  • 146 teste de antrenament
  • 4000+ întrebări de tip grilă, împărțite pe capitole
  • tips & tricks pentru învățare rapidă

Am lansat această platformă pentru a-i ajuta pe elevi să învețe mai eficient, dar și să se poată autoevalua. Știm cu toții cât de important este să avem instrumentele care să ne permită să învățăm astfel încât să obținem rezultatele pe care ni le dorim. Până la finalul anului, vrem să adăugăm teste pentru toate materiile și să găsim cât mai mulți voluntari care să creeze conținut. Un alt obiectiv este să atragem sponsorizări, întrucât pentru a crește avem nevoie de mai mulți profesori care să facă grile constant”, afirmă Mihai Pîrvuleț, co-fondator VreauLa.

Platforma “VreauLa” a fost lansată în aprilie 2020 de Mihai Pîrvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Politehnică în anul II-lea. Inițial, site-ul cuprindea teste pentru admiterea la Universitatea Politehnică din București, la Facultatea de Drept și cea de Medicină. În urmă cu o lună, cei doi co-fondatori au lansat și secțiunea VreauLaExamen pentru pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Site-ul are 21.000 de utilizatori pentru toate cele patru secțiuni: VreauLaPoli, VreauLaMedicina, VreauLaDrept, VreauLaExamen. Dintre aceștia, 11.000 de liceeni sunt utilizatori ai VreauLaExamen, secțiune dedicată Bacalaureatului și Evaluării Naționale. Fondatorii își doresc să atragă 50.000 de utilizatori până la finalul 2022, se mai arată în comunicat. Cei interesați pot să se înregistreze gratuit pe https://vreaula.ro/.

Potrivit sursei citate, în acest an școlar, platforma “VreauLa” are funcționalități noi:

  • elevii își pot compara progresul săptămânal cu ceilalți utilizatori
  •  în fiecare săptămână este adăugat un test nou pentru ca elevii să fie inspirați să lucreze constant;
  • pe lângă teste, platforma cuprindeși materiale de învățare la diferite materii.

“VreauLa” este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi pentru a veni în sprijinul elevilor și a crește lista de materii disponibile online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.