Calculatoare vechi, recondiționate și donate copiilor din medii vulnerabile. O campanie de colectare, organizată de Ateliere Fără Frontiere

0
Foto: educlick.ro

Ateliere Fără Frontiere continuă campania “E-COLECȚIA de fapte bune’’ și îi îndeamnă pe cei care au acasă laptopuri, calculatoare, monitoare, tastaturi și alte echipamente IT pe care nu le mai folosesc să le doneze pentru a fi recondiționate și oferite copiilor și școlilor din medii vulnerabile. 

”OMV Petrom și Asociația Ateliere Fără Frontiere continuă campania „E-COLECȚIA de fapte bune” prin platforma educlick.ro , prin care colectează laptopurile și calculatoarele uzate pentru a le recondiționa și dona ulterior școlilor și copiilor din mediile vulnerabile ale României.

Cu această campanie, ne propunem să colectăm cât mai multe laptopuri și calculatoare, pe care mai apoi le recondiționăm și donăm școlilor care nu au calculatoare suficiente sau deloc pentru orele de informatică sau copiilor care încă învață de acasă și nu au un calculator ce poate face față orelor online”, se arată într-un comunicat al organizației.

  • Începând de sâmbătă, 28 mai, timp de 4 săptămâni, până pe 22 iunie, toți cei din București și Ploiești care au acasă un calculator sau un laptop pe care nu îl mai folosesc îl pot aduce în zonele amenajate pentru colectare din benzinăriile Petrom, urmând ca acestea să fie recondiționate și dăruite copiilor din 100 de școli, aflate în 36 de județe din România.
  • Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT, către sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

Toți cei care își doresc să contribuie la această inițiativă, pot găsi mașina Ateliere Fără Frontiere în parcările locațiilor de mai jos.

Punctele de colectare sunt următoarele:

Stațiile Petrom, orele 16:00 – 19:30:

  • Vineri, 28 mai – Șoseaua Vestului 9D, Municipiul Ploiești, județul Prahova
  • Marți, 8 iunie – B-dul Constantin Brâncoveanu 16A, București, Sectorul 4
  • Vineri, 18 iunie – Șos. București-Ploiești 2, București, Sector 1
  • Marți, 22 iunie – Strada Sibiu 5A, București, Sectorul 6

Sediul Ateliere Fără Frontiere, orele 8:00 – 16:30: Locație permanentă – Luni-Vineri – Șos. Olteniței 105, București, sector 4, (în incinta INTEC)

Gestionarea deșeurilor electrice și electronice colectate are loc într-un atelier de inserție socio-profesională a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, realizat de Ateliere Fără Frontiere. În cadrul atelierului sunt oferite servicii personalizate de acompaniere socială și consiliere pentru formarea de competențe în vederea integrării pe piața convențională a muncii, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.