Lecție de geografie, transmisă live din Parcul Natural Bucegi, de la 1650 m altitudine – proiectul ”Educație la înălțime” VIDEO

0
Foto: Captură video

A treia lecție live din proiectul ”Educație la înălțime” a fost transmisă, joi, de la 1650 m altitudine, din Parcul Natural Bucegi. Lecția de geografie, care a inclus filmări cu drona, a fost realizată de profesoara Irina Constantinescu, director la Eco-Școala Cândești din Dâmbovița și lider Hub Aspire.

Tema lecției transmise din inima Bucegilor a fost ”viața terestră”. Ora ”la înălțime” a inclus filmări cu drona, jocuri, un experiment și momente de interacțiune cu elevii din sălile de clasă.

Din spatele camerelor, colegii mei îmi spun că sunteţi peste 30.000 de copii din întreaga ţară şi din Republica Moldova care ne urmăriţi acum. Suntem aici cu o nouă lecţie ‘Educaţie la înălţime’ despre viaţa terestră, despre cum pădurea, acest organism viu, reprezintă plămânul planetei şi comoara vie a acesteia”, a spus, la începutul orei, profesoara Irina Constantinescu.

Copiii au avut parte de jocuri educative, au pus întrebări despre Parcul Natural Bucegi şi au primit informaţii despre aria protejată. „Pădurile de aici ne ajută să rămânem în viaţă, ne curăţă aerul, apa, pădurile ne hrănesc solul, ne oferă hrană, ne oferă adăpost, chiar leacuri, plante care sunt leacuri pentru noi. Pădurile, aşa cum ştiţi, reglează clima locală şi stochează carbonul care altfel s-ar acumula şi ar duce la încălzirea climatică”, a mai spus Irina Constantinescu, citată de Agerpres.

La oră a fost prezent şi directorul Administraţiei Parcului Natural Bucegi, care a răspuns întrebărilor puse de elevi.

Parcul Natural Bucegi a fost înfiinţat în anul 2000. Avem foarte multe monumente naturale, avem 46, cele mai vestite sunt Babele şi Sfinxul (…), avem numeroase peşteri, cascade, ca să enumăr doar câteva: Peştera Ialomiţei, Cascada Urlătoarea. Rezervaţiile naturale sunt zonele care necesită un grad de protecţie mai ridicat din partea noastră, a Administraţiei Parcului, datorită speciilor de plante, animale şi peisaje deosebite care se regăsesc în aceste zone. Ele sunt în număr de 14 pe teritoriul parcului, ocupă circa 30% din suprafaţa ariei şi pentru a enumera câteva: Cheile Tătarului, Turbăria Lăptici, Valea Horoabei, Abruptul prahovean, Abruptul Braşovean”, a spus directorul Administraţiei Parcului Natural Bucegi, Alexandru Colţoiu.

Acesta a adăugat că Parcul Natural Bucegi se întinde pe o suprafaţă de 32.000 de hectare, pe raza a trei judeţe: Dâmboviţa, Prahova şi Braşov.

Participanţii la oră au putut urmări şi imagini surprinse de dronă în locul transmiterii live, respectiv zona Padina de pe platoul Bucegi. De asemenea, au fost oferite imagini cu animale surprinse de camerele de supraveghere video montate în Parcul Natural Bucegi.

Lecţia din Parcul Natural Bucegi a fost cea de-a treia transmisă live, la care au acces elevii tuturor şcolilor din România.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.