Senatul Copiilor, organizat de 1 Iunie în grădina Palatului Parlamentului. La ce activități vor putea participa cei mici

0
Foto: facebook.com/ Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Senatul Copiilor va fi organizat, de 1 Iunie, de Camera Superioară a Parlamentului în colaborare cu UNICEF, în grădina Senatului, unde celor mici li se vor propune activităţi sportive, artistice şi educative, relatează Agerpres.

Ziua Internaţională a Copilului reprezintă principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului, fiind şi o ocazie de a iniţia acţiuni de conştientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activităţi trebuie să fie o preocupare permanentă a oricărui părinte”, se arată într-un memorandum intern al Senatului.

Accesul va fi deschis publicului larg cu respectarea normelor şi prevederilor legale în vigoare la data respectivă.

În organizarea acestui eveniment, Senatului i se vor mai alătura Opera Comică pentru Copii, Teatrul Masca, Teatrul Ţăndărică, Circul Metropolitan Bucureşti.

În zona dedicată reprezentanţelor diplomatice la Bucureşti, „Ambasadele copiilor”, vor fi oferite informaţii şi atracţii dedicate copiilor, pentru a descoperi prin joc savoarea copilăriei din cultura altor state.

Opera Comică pentru Copii va asigura, de 1 Iunie, un trenuleţ pentru plimbări pe aleile din faţa Senatului, o zonă cu tiroliană, un stand pentru face painting, un debate corner şi o zonă pentru jocuri cu apă.

Printre atracţiile oferite copiilor se vor mai număra un „Motor Show” şi plimbări cu ponei asigurate de Circul Metropolitan din Bucureşti.

„Lumea lui Ţăndărică” este zona organizată de teatrul de animaţie omonim care propune copiilor ateliere, iar Programul Naţional Cantus Mundi, desfăşurat sub egida Ministerului Culturii, oferă în zona „Ding Dong”, cu clopoţei muzicali, interpretări după partituri pentru toate vârstele şi o miniscenă dedicată corurilor de copii din acest program.

Nu vor lipsi nici statuile vivante ale Teatrului Masca, un concurs de desene pentru copii şi terenurile de sport. La un stand va fi prezentată viitoarea campanie de vaccinare pentru copii.

Ziua Porților deschise, la Camera Deputaților

De asemenea, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat un memorandum prin care Palatul Parlamentului poate fi vizitat gratuit pe 1 Iunie, între orele 10.00 şi 16.00, relatează news.ro.

Conform notei aprobate de conducerea Camerei, accesul în Parlament va fi făcut pe la intrarea C1, nivel P și pot fi vizitate Sala „I.I.C.Brătianu”, Sala „Take Ionescu”, Sala „Unirii”, Sala „Al.I. Cuza”, Sala „I.G. Duca”, Sala „Mihai Viteazul”, Cabinetul preşedintelui Camera Deputaţilor, Sala de plen a Camerei Deputaţilor, Sala Biroului permanent „Barbu Catargiu„, Galeria Presei, Galeria de Onoare, Sala „N. Iorga”, Sala „N. Bălcescu” şi Sala „Drepturile Omului”.

„Pentru a marca ziua de 1 Iunie 2021 – Ziua Copilului, Secretariatul General al Camerei Deputaţilor propune, sub îndemnul ‘Împarte-ţi ziua cu părinţii la Camera Deputaţilor’, ca în această zi clădirea Palatul Parlamentului să poată fi vizitată în regim gratuit de copii şi însoţitorii acestora”, conform notei adresate conducerii Camerei Deputaţilor.

Evenimentul va fi organizat potrivit măsurilor legale care sunt aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în vigoare la data organizării evenimentului, iar vizitatorii au obligaţia de a purta masca de protecţie în incinta clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.