Sorin Cîmpeanu: Masca de protecție rămâne obligatorie doar în spațiile închise. 10% dintre elevi vor face în continuare școala online

0

Masca de protecție rămâne obligatorie doar în spațiile închise și se poate renunța la ea în curtea școlii, cu condiția evitării aglomerărilor, motiv pentru care se păstrează regula pauzelor decalate, a declarat, vineri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că, începând de luni, masca de protecție nu mai este obligatorie în curtea școlii și că Ministerul Educației a transmis către școli solicitarea de a păstra programul și pauzele decalate, pentru a evita aglomerările.

”Practic, se va putea renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție. (…) Masca de protecție rămâne obligatorie doar în spațiile închise. Masca de protecție poate să nu fie purtată în spațiile deschise, în curtea școlii, cu condiția evitării aglomerărilor, condiție îndeplinită deoarece școlile adaptează programul orar în așa fel încât să se decaleze pauzele, să se evite aglomerările”, a spus ministrul, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că, săptămâna viitoare, vor învăța în continuare în sistem online 10% din numărul total al elevilor, aceștia fiind elevii claselor V-VII și IX-XI din cele 654 de localități unde rata de infectare a fost, vineri, de peste 1 la mie.

”Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiți și săptămâna viitoare să rămână în online. Este vorba de elevii din școlile din cele 654 de localități în care rata de infectare este astăzi mai mare de 1 la mie. Este vorba de elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a din aceste 654 de localități. Toți ceilalți elevi, în număr de peste 2,6 milioane, care învață în localități, în număr de 2.527, în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, vor putea merge săptămâna viitoare, 17-23 mai, la școală, cu prezență fizică.

Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, când este și zi de sărbătoare, vom avea șansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localități, printre care și Bucureștiul, care înregistrează astăzi o rată de infectare de 1,21 la mie, puțin peste 1 la mie.

Conform ordinului de ministru comun Educație-Sănătate, toate școlile funcționează săptămâna viitoare după rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente, deci din ziua de astăzi, vineri, 14 mai, în care, repet, avem 654 de localități în care 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezență fizică”, a precizat ministrul Educației.

Citește și: Ministrul Educației: De săptămâna viitoare, se poate renunța la mască în exteriorul școlii /Localitățile în care toți elevii vor merge luni la școală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.