Ministrul Educației: De săptămâna viitoare, se poate renunța la mască în exteriorul școlii /Localitățile în care toți elevii vor merge luni la școală

0

Ministerul Educației a publicat, vineri, lista cu rata de incidență înregistrată în fiecare localitate, în funcție de care se vor desfășura cursurile începând de luni, 17 mai. În localitățile cu o incidență sub 1 la mie, toți elevii participă fizic la cursuri. În București, rata de infectare a ajuns la 1,21. De săptămâna viitoare, elevii pot sta fără mască în curtea școlii.

De săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (spații deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a declarat vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

  • ”În spațiile exterioare, mai exact în curtea școlii, elevii vor putea renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, păstrându-se în același timp solicitarea Ministerului Educației către toate școlile din România pentru organizarea unui program astfel încât pauzele să fie decalate pentru a nu se crea aglomerări. (…) Am solicitat școlilor să păstreze regula conform căreia pauzele și programul orar sunt decalate tocmai pentru a evita aglomerările. Evitând aglomerările în curtea școlii, putem renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție”, a precizat ulterior ministrul Educației, la Digi 24.

Potrivit ministrului, mai sunt 654 de localități în scenariul galben, cu o rată de infectare de peste 1 la mie, printre care și Capitala.

”Săptămâna viitoare (17-23 mai), în școlile din 2.527 de localități, toți elevii vor putea merge la școală, cu prezență fizică, în scenariul verde. Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%). În 654 de localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (scenariul galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a (300.000 de elevi, reprezentând circa 10%). Scenariul roșu (suspendarea tuturor activităților cu prezență fizică) se aplică școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV”, a spus Sorin Cîmpeanu.

  • Lista cu rata de incidență pe localități, publicată vineri, 14 mai, o găsiți AICI.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, din data 29 aprilie, stabilește două scenarii pentru participarea elevilor la cursuri, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate (mai mică sau mai mare de 1 la mia de locuitori).

Scenariul 1:

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2:

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.”

Citește și: Klaus Iohannis: Este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.