Evaluarea Națională 2021. Cîmpeanu: Pentru elevii aflați în situații speciale vom da derogare. Credeţi-mă, avem situaţii absolut impresionante

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi, că va fi organizată o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională la două săptămâni după prima sesiune, pentru elevii care nu s-au putut prezenta la data stabilită iniţial, relatează news.ro.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă se vor organiza sesiuni speciale pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pentru elevii aflaţi în izolare sau infectaţi cu Sars-Cov-2.

Elevii care susţin examenul de Bacalaureat au o doua şansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă şi elevii care susţin Evaluarea Naţională aceeaşi şansă. Drept pentru care va fi organizată o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională, la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor putea prezenta elevii care au fost împiedicaţi fără voia lor să se prezinte în prima etapă de Evaluare Naţională”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că vor fi cazuri speciale în care Ministerul Educaţiei va da derogare pentru susţinerea Evaluării Naţionale.

Pentru toţi acei elevi şi credeţi-mă că avem situaţii absolut impresionante, menţionez fără să vă dau niciun nume, un elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, care a luat nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără excepţie, care a luat 10 la simularea Evaluării Naţionale şi care acum se află într-o altă ţară, în spital, cu un cancer de stadiul patru şi care doreşte să susţină Evaluarea Naţională. Este unul din multe cazuri de situaţii speciale în care vom da derogare, examenul va fi susţinut pentru aceşti copii fie online, fie cu asistenţă din partea personalului ambasadei. Oricare ar fi soluţia, vom asigura dreptul de a susţine examenul pentru aceşti copii”, a transmis ministrul Educaţiei.

Citește și: Etapa specială a Evaluării Naționale 2021 va începe pe 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie. Calendarul probelor – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.