Rata de infectare în fiecare localitate, în funcţie de care se vor deschide şcolile începând de miercuri. Lista, publicată de Ministerul Educației

0

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, lista cu rata de incidență a cazurilor de coronavirus înregistrată în fiecare localitate, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri, 5 mai. Școlile se vor deschide în două scenarii: scenariul 1 (în localitățile unde rata de infectare este sub 1 la mie) – toți elevii și preșcolarii participă fizic la ore; scenariul 2 (în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie) – se întorc în clase preșcolarii, elevii din clasele primare și elevii din învățământul special, în timp ce elevii din clasele V-VII și IX-XI învață în sistem online. Luni, 10 mai, elevii din clasele terminale încep școala cu prezență fizică, indiferent de scenariu.

  • Puteți consulta AICI  rata de incidență pe localități, actualizată la data de 4 mai și comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, semnat pe 29 aprilie, stabilește două scenarii pentru participarea elevilor la cursuri, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate (mai mică sau mai mare de 1 la mia de locuitori). Documentul prevede astfel:

”Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1:

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2:

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara, luni, că sunt aproape 1800 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie și peste 1400 de localități cu o rată de infectare mai mare de 1 la mie.

Citește și: Elevii din clasele primare, V-VII și IX-XI reiau cursurile miercuri, 5 mai. Cum se deschid școlile – clasele care vor face ore în sistem online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.