Ministrul Educației: Sunt 2.057 de localități cu rata de infectare mai mică de 1 la mie, unde elevii vor începe miercuri școala cu prezență fizică

0

Ultimele date de la Ministerul Educației arată că sunt 2.057 de localități din România cu o rată de infectare mai mică de 1 la mia de locuitori, în care toți preșcolarii și elevii, cu excepția celor din clasele terminale, vor începe școala cu prezență fizică miercuri, 5 mai. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 1.124 de localități au rata de infectare mai mare de 1 la mie, iar aici elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor rămâne în online.

Mâine, miercuri 5 mai, toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, toți copiii din grădinițe și toți elevii școlilor speciale vor începe școala cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare. Este vorba de 1,4 milioane de elevi.

De asemenea, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie – și este vorba de un număr de 2.057 de localități astăzi, cu rata de infectare mai mică de 1 la mie – vor începe școala și elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, tot cu prezență fizică.

Elevii claselor terminale vor începe școala luni, 10 mai. Absolut toți elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, clase terminale din învățământul postliceal vor începe școala cu prezență fizică luni, 10 mai. (…)

Ce este peste 1 la mie intră toți copiii din grădinițe, intră toți elevii din învățământul primar și clasele terminale. Singurii care rămân în online sunt elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din cele 1.124 de localități care au rată de infectare de peste 1 la mie.

Pe site-ul Ministerului Educației, am afișat lista localităților cu rata de infectare aferentă, primită în urmă cu câteva minute de la CNCCI”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți, la TVR.

Ministrul Educației a precizat că evaluarea scenariilor se va face în fiecare zi de vineri: ”Având în vedere că școala începe după vacanța de Paște, pe data de 5 mai, deci într-o zi de miercuri, evaluarea se va face la nivel de update astăzi, marți. Începând de săptămâna viitoare, evaluările se vor face la finalul fiecărei săptămâni, în ziua de vineri.

În ceea ce privește vaccinarea, Sorin Cîmpeanu a arătat că peste 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat, în timp ce la nivelul întregului personal din învățământ, procentul se apropie de 44%.

Citește și: Rata de infectare în fiecare localitate, în funcţie de care se vor deschide şcolile începând de miercuri. Lista, publicată de Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.