Cîmpeanu: Am solicitat Ministerului Sănătății aplicarea testării non-invazive în școli. Tot mai multe state europene apelează la această soluție

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că a solicitat în Comitetul interministerial, dar și Ministerului Sănătăţii, printr-o adresă scrisă, aplicarea testării non-invazive în şcoli, spunând că această problemă ar trebui ”rezolvată” până la revenirea elevilor din vacanţă.

În Comitetul interministerial de joi, am făcut această propunere. Printr-o adresă scrisă, o solicitare din partea Ministerului Educației, am transpus această idee și către Ministerul Sănătății, solicitare către Ministerul Sănătății, și sunt convins că se vor apleca cu maximă atenție în condițiile în care din ce în ce mai multe state europene apelează la această soluție a testării non-invazive în școli. Ultimul exemplu este cel al Italiei, care s-a adăugat exemplului Germaniei, Austriei, Franței, în care aceste teste non-invazive sunt utilizate în școli. Ele trebuie să fie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecția sanitară în școli”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că aceste teste vor fi folosite pentru testarea elevilor care prezintă simptome în timpul procesului de învățământ, precum și a elevilor care sunt contacți ai unor cazuri confirmate.

Cîmpeanu a mai arătat că ”Guvernul va analiza şi va decide” cine va cumpăra testele și și-a exprimat convingerea că INSP va valida acest tip de teste în metodologie.

Întrebat când s-ar putea introduce astfel de teste în şcoli, Sorin Cîmpeanu a spus: ”Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, este vorba de toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni în data de 10 mai. Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la şcoală, după vacanţa de după sărbătorile pascale”.

Ministrul Educației a reamintit că a solicitat eliminarea condiției care vizează înjumătățirea numărului de elevi în clasele terminale aflate în scenariul roșu, precum și deschiderea integrală a școlilor speciale.

Citește și: Ministrul Educației este de acord ca elevii să dea feedback profesorilor: A nu se confunda cu evaluarea. Feedback-ul e feedback, evaluarea e evaluare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.