Sorin Cîmpeanu spune că școlile în care toți angajații sunt vaccinați ar putea fi deschise integral, cu prezență fizică: E o idee de luat în considerare

0

Ministerul Educației poate susține deschiderea unei școli, cu prezență fizică, pentru toții elevii, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dacă întreg personalul din unitatea respectivă este vaccinat anti-COVID, a declarat, duminică seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. ”Este o idee de luat în considerare”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat într-o emisiune, la Antena 3, dacă ia în considerare scenariul ca școlile în care toți profesorii și angajații sunt vaccinați să fie deschise integral.

”Ministerul Educației ar putea să susțină acest lucru. (…) În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă un astfel de scenariu poate fi pus în aplicare în acest an școlar sau va fi luat în calcul în anul școlar următor, ministrul Educației a răspuns: ”Pentru anul școlar viitor, începând cu 13 septembrie, este un element foarte important. E, într-adevăr, mai greu de pus în aplicare, dar nu renunțăm pentru că orice zi de școală cu prezență fizică are importanța ei.”

Citește și: Ministrul Educației vrea ca elevii din clasele terminale, aflate în scenariul roşu, să revină după vacanță la cursuri cu efective complete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.