Ministrul Educației vrea ca elevii din clasele terminale, aflate în scenariul roşu, să revină după vacanță la cursuri cu efective complete

0

Ministerul Educației vrea ca, după vacanța de Paști, elevii din clasele terminale să poată veni toți fizic la școală în localitățile aflate în scenariul roșu, și nu doar jumătate dintre ei, cum este reglementat în prezent. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a cerut să se analizeze ”eliminarea condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu” în ședința de joi a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021. Totodată, Ministerul Educației solicită deschiderea integrală a școlilor speciale.

Sorin Cîmpeanu a precizat, la Digi 24, că după vacanța de primăvară, la data de 4 mai, elevii vor reveni la școală conform scenariilor cunoscute: în verde – toți elevii cu prezență fizică, în galben și roșu – învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădinițele și clasele terminale.

În ceea ce privește clasele terminale, ministrul Educației propune să se renunțe la înjumătățirea numărului de elevi în școlile din localitățile aflate în scenariul roșu.

”Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceeași școală, pe același palier, două clase identice, cei de a IV-a pot veni, și este foarte bine, cu prezență fizică, efectiv complet, cei de clasa a VIII-a care au de susținut Evaluarea Națională trebuie să vină doar jumătate.

O a doua cerere pe care am prezentat-o astăzi și care mâine va fi înaintată oficial a fost aceea ca școlile speciale să fie deschise integral, cu prezență fizică, începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanță, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de când ar fi posibil ca elevii din clasele terminale să vină cu efective complete la școală, ministrul Educației a răspuns: ”la revenirea din vacanța de Paște”.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că săptămâna viitoare, ”va fi făcută o analiză, o fotografie de moment din perspectiva ratei de infectare pentru a se vedea dacă ne putem permite prezență fizică mai mult decât în scenariile care sunt deja anunțate, plus cele două elemente pe care le-am precizat deja – școlile speciale și fără înjumătățirea numărului de elevi în clasele terminale”.

Ministrul a precizat că o modificare a scenariilor va fi făcută ”dacă situația epidemiologică ne permite și acest lucru îl vor aprecia cei cu competențe în domeniu”. ”Ministerul Educației va propune acest lucru”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.