Proiect adoptat de Camera Deputaților: Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit la şcoală

0
Foto: facebook.com/ Societatea de Transport București

Deputaţii au adoptat, miercuri, o propunere legislativă care stabilește că elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de tipul curse școlare de la/până la unitatea de învăţământ, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale, relatează Agerpres.

Proiectul completează Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011, iar în favoarea acestuia au votat 277 de deputați. S-au înregistrat trei voturi „împotrivă”, 17 abţineri, în timp ce trei deputaţi nu au votat.

„În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigura din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, prevede un amendament adoptat la proiectul de lege.

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022-2023.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, proiectul urmând să fie supus dezbaterii și votului final în plenul Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.