Părinții întrebați ce părere au despre prelungirea anului școlar și trecerea la trimestre – sondaj FNAP

0

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământul Preuniversitar (FNAP) invită părinții să răspundă la un chestionar și să își spună opinia în legătură cu modificarea structurii anului școlar 2022-2023, în sensul revenirii la trimestre și a prelungirii duratei cursurilor cu două săptămâni.

”În contextul pandemic în care ne aflăm și care a influențat activitățile educative din unitățile de învățământ din întreaga lume, FNAP vă invită să răspundeți la câteva întrebări care vizează percepția dumneavoastră cu privire la impactul imediat și pe termen mediu al acestor activități asupra instruirii elevilor”, arată FNAP, care a inițiat sondajul în contextul declarațiilor ministrului Educației privind prelungirea anului școlar din septembrie 2022 și o posibilă revenire la trimestre.

Printre întrebările din chestionar se regăsesc:

  • Credeţi că decizia de continuare a activităților educaționale, în format fizic, acolo unde incidența depășește 3/1000, este benefică din punct de vedere al învățării pentru aceștia?
  • Credeţi că o eventuală decizie legată de prelungirea cu două săptămâni a structurii anului școlar (ţinând cont de competenţele cheie, planurile cadru şi curriculă), ȋncepând cu 2022-2023, este benefică pentru elevi?
  • În ce măsură considerați că modificarea structurii anului școlar, ȋncepând cu 2022-2023, din două semestre în trei trimestre, este o decizie oportună și eficientă?
  • Ați fi de acord cu testarea copilul dumnoavoastră, la revenirea în unitatea de învățământ, cu teste non-invazive (teste rapide-Covid 19, pe bază de salivă)?
  • Cine considerați, din punctul dumneavoastră de vedere, că trebuie să realizeze testarea elevilor în unitățile de învățământ cu teste non-invazive?
  • Considerați că există un raport de cauzalitate între deschiderea unităților de învățământ și creșterea numărului de infectări ?
  • Aveţi ȋncredere că în unitatea de ȋnvăţământ ȋn care ȋnvaţă copilul dumneavoastră se respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19?

Părinții pot răspunde la chestionar aici.

Citește și: Ministrul Educației, despre revenirea la trimestre: Este o propunere, coroborată cu extinderea duratei cursurilor. Personal, nu am înțeles niciodată trecerea la semestre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.