Când se va lua o decizie privind organizarea examenelor naționale cu prezență fizică în localitățile carantinate. Precizările ministrului Educației

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri, că o decizie privind desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului cu prezență fizică și în localitățile aflate în carantină va fi luată ”în momentul în care ne vom apropia de examenele naționale”. Ministrul a reamintit că a inițiat discuții la nivelul CNSU pentru ca elevii din zonele carantinate să poată participa la examenele naționale.

”Examenele naționale urmează a se organiza peste două luni și jumătate. Pe 22 iunie încep practic. Până atunci să sperăm că situația va fi mult îmbunătățită față de cea de acum. Astăzi avem 140 de localități care au depășit rata de infectare de 6. Chiar dacă vom avea localități carantinate, dar eu sunt convins că în luna iunie, pe 22 când începe examenul de Evaluare Națională sau pe 28 când începe Bacalaureatul, nu vom avea astfel de situații. Dar dacă vom avea astfel de situații, am demarat deja discuții la nivelul CNSU și sunt convins că o să se poată adopta o decizie de excepție pentru ca elevii să susțină aceste examene definitorii pentru viitorul lor, sigur respectând suplimentar reguli de exigență din perspectiva protecției sanitare”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Întrebat când se va lua o astfel de decizie, ministrul Educației a răspuns: ”Se va lua în calcul această propunere în momentul în care ne vom apropia de examenele naționale. Mai sunt încă două luni și jumătate.”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara încă de la începutul lunii martie că a iniţiat discuţii la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca examenele de Evaluare Națională și BAC 2021 să se desfășoare cu prezență fizică chiar și în localităţile carantinate, dacă astfel de localități vor exista la momentul susţinerii examenelor naţionale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.