Vlad Voiculescu: Testele din salivă pentru şcoli trebuie achiziţionate de Ministerul Educaţiei. Achiziţia poate să meargă relativ repede

0

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că testele din salivă pentru şcoli trebuie achiziţionate de Ministerul Educaţiei, întrucât Ministerul Sănătăţii nu are atribuția de a face achiziţii pentru unitățile de învățământ. Ministrul a mai arătat că testele din salivă nu au precizia testelor antigen, dar ”sunt un filtru care este de folos”.

Testele din salivă sunt foarte uşor de folosit, sunt deja aprobate în România. ANMDR a aprobat mai multe teste în România. Achiziţia, dacă vorbim de şcoli, trebuie făcută de către Ministerul Educaţiei. Ministerul Sănătăţii nu are, conform legii, nici această atribuţie, nici această responsabilitate de a face achiziţii pentru şcoli”, a spus Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Ministrul a subliniat că aceste teste din salivă nu au precizia testelor antigen, dar a punctat că sunt un „filtru”.

„Sunt un filtru. Sunt mult mai puţin invazive, dar sunt un filtru care este de folos”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă testele din salivă ar putea fi achiziţionate până la sfârşitul lunii iunie, când se termină anul şcolar, Vlad Voiculescu a răspuns: „În principiu, achiziţia poate să meargă relativ repede. Cred că într-o lună de zile se pot organiza lucrurile în aşa fel încât să existe aceste teste”.

Citește și: Elevii vor fi testați, la revenirea din vacanță, cu teste non-invazive. Ministrul Educației speră ca elevii din toate clasele să poată să învețe fizic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.