Simulare Evaluarea Națională 2021. 141 de școli nu organizează în această perioadă simularea probelor pentru elevii de clasa a VIII-a

0

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. 141 de școli dintre cele 5.576 de unități de învățământ în care există clase de a VIII-a nu organizează simularea Evaluării Naţionale în această perioadă, acest lucru urmând să se întâmple după ce localităţile în care funcţionează vor ieşi din carantină.

„2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea acum. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli”, a declarat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Educației, numărul elevilor de clasa a VIII-a așteptați să susțină simularea Evaluării Naționale este de 144.000.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, luni, prima probă – cea la Limba şi literatura română – din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Marţi va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Citește și: Evaluarea Națională 2021. Elevii claselor a VIII-a susțin simularea examenului. Cele 5 seturi de teste de antrenament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.