Klaus Iohannis, despre prelungirea vacanței de primăvară: ”Propunerea făcută de ministrul Educației este una acceptabilă”

0
Sursa foto: Captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că propunerea ministrului Educației privind prelungirea vacanței de primăvară este una ”acceptabilă”, explicând că, prin contopirea celor două vacanțe de Paște din structura actuală a anului școlar, va fi eliminat ”un factor semnificativ de răspândire a bolii”.

”Deja știm că foarte mulți copii învață online, sunt doar cei mai mici și cei din clasele care au examene care merg fizic la școală, însă dacă numărul de pacienți crește – și se vede că suntem într-o fază de creștere –  trebuie intervenit și aici. Cred că propunerea făcută de ministrul Educației este una acceptabilă, să se contopească cele două vacanțe și în loc de o săptămână acum, de Paștele catolic, și încă o săptămână, când avem Paștele ortodox, să le contopim și în acest fel să eliminăm un factor semnificativ de răspândire a bolii”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a adăugat că ”este complicat pentru părinții care vor avea iarăși copiii acasă, dar niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor”.

În ceea ce privește Bucureștiul, Iohannis a arătat că, în opinia sa, carantinarea Capitalei nu este o soluţie.

Cred că pentru Bucureşti este nevoie să se ia măsuri, restricţii suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aflomerații, în special în weekend. Probabil vor trebuie schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările. (…) Nu cred că, în această etapă, carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare”, a spus şeful statului.

Elevii din București vor merge la școală, conform scenariului 3, chiar dacă rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Cursurile vor fi mutate integral în sistem online doar în cazul în care localitatea intră în carantină, potrivit Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, adoptat marți.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că propune prelungirea vacanței de primăvară astfel încât aceasta să fie între 2 aprilie și 4 mai, iar Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a să se desfășoare în perioada 5-8 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.