Ministrul Educației: Elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Dacă va fi cazul, vom reprograma examenele naţionale

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care în prezent merg la şcoală să poată să o facă şi în continuare până la instituirea carantinei, scrie Agerpres. ”Vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale”, a mai anunțat ministrul.

Ministerul Educației a cerut, marți, modificarea Ordinului comun MS-ME astfel încât şcolile să treacă în sistem online doar dacă localitatea este carantinată.

„Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ‘şcolile intră în online la pragul de 6 la mie’ cu sintagma ‘şcolile intră în online la intrarea în carantină”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Conform datelor comunicate marți de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a înregistrat o rată de infectare de 6,22 cazuri la mia de locuitori.

Ministrul Educației a precizat că școlile rămân deschise deocamdată în Capitală, iar miercuri elevii claselor a XII-a și a XIII-a vor susține a treia probă a Simulării examenului de Bacalaureat.

Și premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că şcolile nu se vor închide. ”Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Ştiţi foarte bine că nici la Timişoara şcolile nu s-au închis. Deci, şcolile nu se închid în acest moment”, a spus premierul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.