Cursuri exclusiv online doar în localitățile carantinate. Ordinul de ministru comun, publicat în Monitorul Oficial

0
Foto: pixabay.com

Preșcolarii, elevii din învățământul primar și până la jumătate din numărul elevilor claselor terminale pot merge la școală dacă în localitatea în care învață nu este declarată starea de carantină. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică scenariul 3 de funcționare a unităților de învățământ astfel încât școlile să treacă în sistem online doar atunci când localitățile intră în carantină a fost publicat, marți seară, în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, scenariul 3 de funcționare a școlilor se va aplica în localitățile în care ”incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1000 locuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină”.

În ordinul precedent, scenariul trei (scenariul roșu) se aplica în localitățile în care rata de infectare era mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, dar mai mică 6 la mia de locuitori.

Documentul mai stabilește că:

  • Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care nu este declarată starea de carantină la nivelul localității.
  • Este permisă organizarea orelor remediale, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în utimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.