Subiectele și baremele la Limba și literatura română, Real și Uman – Simulare Bacalaureat 2021

0

SIMULARE BAC 2021. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut, luni, proba la Limba și literatura română în cadrul simulării examenului național de Bacalaureat. Subiectele primite de elevi (Real și Uman) și baremele de notare și de evaluare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Limba și literatura română, Simulare Bacalaureat 2021 – Real/Tehnologic

Limba și literatura română, Simulare Bacalaureat 2021 – Uman/Pedagogic 

  • La Subiectul I, punctul A , elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui fragment din textul „Mărturisiri literare” de Jean Bart.
  • La punctul B, candidații au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă este importantă sau nu implicarea civică în perioadele de criză, raportându-se atât la informaţiile din fragmentul extras din volumul „Mărturisiri literare” de Jean Bart, cât şi la experienţa personală sau culturală.
  • La Subiectul II, elevii au avut de prezentat în minimum 50 de cuvinte rolul notaţiilor autorului într-un fragment din „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de I. L. Caragiale.
  • La Subiectul III, elevii de la Filiera teoretică – Profilul real, Filiera tehnologică, Filiera vocaţională au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text narativ studiat aparţinând lui Ioan Slavici. Elevii de la Filiera teoretică – Profilul umanist, Filiera vocaţională – Profilul pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi de construcţie a personajului într-un text narativ studiat aparţinând lui Ioan Slavici.

Potrivit Ministerului Educației, 112.153 de elevi au participat, luni, la simularea probei scrise la Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat 2021. 5 candidați au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat va continua marți cu proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), urmată miercuri de proba la alegere a profilului şi specializării și joi de proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Elevii școlilor din localitățile cu o rată de infectare mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori vor susține simularea după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai, conform instrucțiunilor transmise de Ministerul Educației.

Calendarul Simulării examenului național de Bacalaureat 2021

  • 22 martie 2021: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 23 martie 2021: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 24 martie 2021: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 25 martie 2021: Proba E.b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.