Elevii din zonele carantinate, care învață în alte localități, vor putea merge să susțină simulările examenelor naționale

0

Elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în localități unde se organizează simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat, vor putea părăsi localitatea pentru a participa la probele simulărilor, se arată într-o adresă a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sunt 200-300 de elevi care se află în această situație.

”Este vorba de un număr aflat între 200 și 300 de elevi în această situație, care locuiesc în zone carantinate şi învaţă în zone care organizează simularea. Din acești 200-300, nu știu dacă toţi au de gând să meargă la examenul de simulare pentru că este un examen facultativ, nu este un examen obligatoriu. Dar aceia care doresc să meargă mi se pare important să poată merge.

Eu sunt convins că această situație va putea fi reglementată de către cei în măsură. Cu alte cuvinte, o declaraţie în care să afirmi că te deplasezi strict pentru a susține examenul de simulare la Bacalaureat sunt convins că va putea să fie considerată suficientă, dar nu vreau să anticipez lucrurile, vreau să așteptăm să facă anunțul cei în măsură”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis, duminică, o adresă în care se arată că elevii care locuiesc în zone carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ unde învaţă din afara localităţii carantinate pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

”Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, vă menţionăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se precizează în adresa transmisă de șeful DSU.

Potrivit HotNews.ro, Grupul de Comunicare Strategică a precizat de asemenea, duminică seară, că „este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată și se încadrează la <motive justificate> pentru cei care participă la simulări pentru evaluare națională/bacalaureat”.

Luni, 22 martie, începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. În localitățile unde rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori, conform unui ordin al ministrului Educației, simulările examenelor naționale vor putea fi organizate, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Calendarul Simulării examenului național de Bacalaureat 2021

    • 22 martie 2021: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
    • 23 martie 2021: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
    • 24 martie 2021: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
    • 25 martie 2021: Proba E.b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
    • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.