Simulările examenelor naționale, organizate în localitățile cu rata peste 6 la mie după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai

0

Elevii școlilor din localitățile aflate în carantină (cu rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori) vor putea susține simulările examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a elaborat un ordin în acest sens, publicat deja vineri în Monitorul Oficial.

”Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educației completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Potrivit ministrului, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Ordinul de ministru a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

  • Lista cu rata de incidență înregistrată în fiecare localitate, actualizată la data de 19 martie, poate fi consultată AICI.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, săptămâna viitoare va avea loc simularea examenului de Bacalaureat, iar elevii claselor a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale în perioada 29-31 martie.

Calendarul Simulării Evaluării Naţionale 2021 pentru elevii clasei a VIII-a

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 30 martie 2021: Matematică – probă scrisă
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 16 aprilie 2021: Afișarea rezultatelor

Calendarul Simulării examenului național de Bacalaureat 2021

  • 22 martie 2021: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 23 martie 2021: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 24 martie 2021: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 25 martie 2021: Proba E.b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.