Ministrul Educației: Nu e niciun scandal între Cîmpeanu și Voiculescu. Purtarea măștii, opțională la orele de sport în aer liber

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, după precizările Ministerului Sănătății privind obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de sport organizate în interior, că discuția este ”în curs” și s-a făcut ”un pas important” stabilindu-se că masca este opțională la orele de educație de fizică desfășurate în aer liber, cu condiția respectării distanțării între elevi. 

”Este în curs și această discuție. Deocamdată s-a stabilit și avem răspunsul Ministerului Sănătății conform căruia pentru activitățile sportive care se desfășoară în aer liber purtarea măștii este opțională, dar se recomandă păstrarea distanței de minimum 1 metru. Este un pas important”, a precizat ministrul Educației, la B1 TV.

Întrebat în legătură cu discuțiile privind desfășurarea orelor și simulărilor pentru elevii din clasele terminale, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu și Voiculescu, absolut niciun scandal. Este o discuție bazată pe argumente. Argumentele pe care le-am adus pentru fiecare dintre propunerile pe care le-am făcut zic eu că sunt pertinente, atât cu privire la posibilitatea de a face ore fără mască elevii din învățământul special, pentru că nu degeaba se numește învățământ special, sunt câte 4-6 în clasă, se asigură distanțarea, au și dificultăți cu privire la purtarea acestei măști, cât și cu simularea.

Vom promova în două zile ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor pentru clasa a VIII-a și a XII-a, ele vor începe pe data de 29 martie. Este foarte important, din punct de vedere al sistemului de educație, să putem să organizăm aceste simulări, pentru a putea repara în timpul scurt rămas ceea ce putem repara, știut fiind că pierderile au fost foarte mari pe parcursul acestui aproape un an deja de predare online. (…) Este foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuții bazate pe argumente. Sunt absolut convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere.”

Ministrul Educației a mai arătat că trebuie să se ajungă la un numitor comun înainte ca foarte multe orașe mari să intre în scenariul roșu.

Ministerul Sănătății a precizat, miercuri, că ”susține ferm” purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Potrivit MS, ”activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.