Cîmpeanu, despre propunerea privind clasele terminale: Îmi place să cred că vom lua decizia înainte ca oraşe mari să ajungă în scenariul roşu

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că a transmis către Ministerul Sănătăţii ”rugămintea” de a analiza propunerea ca elevii din clasele terminale să poată merge la şcoală și în scenariul roșu şi a precizat că aşteaptă un punct de vedere în acest sens. 

”Să poată merge la cursuri şi în scenariul roşu, aceasta este intenţia. (…) Având în vedere un an de predare online, predare care a generat fără doar şi poate pierderi, este nevoie să se poată recupera cât mai mult în vederea susţinerii acestor examene naţionale: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, fiind examene naţionale, se organizează la nivel naţional şi nu se organizează pe scenarii galben, verde, roşu. Deci este extrem de important să le putem da şansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiţii de siguranţă, iar această şansă presupune, în primul rând, prezenţa la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Ministrul a arătat că ”este nevoie de finalizarea analizei în urma căreia să facem propunerea ca elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală pentru a se pregăti în condiţii de siguranţă”.

”O să analizăm modalitatea. (…) Am transmis astăzi rugămintea (către Ministerul Sănătății – n.red.) de a analiza această propunere și de a fundamenta un punct de vedere consolidat din perspectivă epidemiologică. Sunt convins că se apleacă cu atenție maximă asupra acestei solicitări. (…) Aș vrea să putem lua această decizie cât mai responsabil și cât mai curând pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare. (…) Îmi place să cred că vom lua această decizie înainte ca oraşe mari din România să ajungă în scenariul roşu, a precizat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai arătat că, dacă ar fi susținută o astfel de inițiativă, va fi nevoie de o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru a adapta scenariul roșu în care acum, potrivit reglementărilor în vigoare, merg la școală preșcolarii și elevii din clasele primare, în timp ce clasele a VIII-a și a XII-a, alături de celelalte clase, învață în sistem online.

Citește și: Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ar putea fi susținute în acest an. Anunțul ministrului Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.