Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ar putea fi susținute în acest an. Anunțul ministrului Educației

0

Ministerul Educației analizează posibilitatea organizării în acest an a evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Anunțul a fost făcut, duminică seara, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Anul trecut, evaluările la cele două clase din învățământul primar și la clasa a VI-a nu au avut loc.

Vom analiza posibilitatea organizării de evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a pentru a ști exact unde ne aflăm după aproape un an de predare online”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În anul școlar 2019-2020, evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost anulate prin ordin al ministrului Educației. Anul trecut, evaluările erau programate să se desfășoare în luna mai.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre o posibilă organizare a evaluării la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a într-o intervenție la Antena 3, în contextul discuției privind participarea fizică a elevilor din clasele terminale la cursuri și în scenariul roșu.

”Este important să ne concentrăm la identificarea de soluții prin care acești elevi din clasele terminale să poată merge la școală pentru a se putea pregăti în condiții de siguranță pentru examenele naționale care se apropie. (…) Nu am să spun că Ministerul Educației poate decide acest lucru de unul singur. Hotărârea este a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Am spus că analizăm amănunțit și cu responsabilitate orice variantă care ar putea asigura pregătirea elevilor din clasele terminale în condiții de siguranță. (…) Această propunere este la stadiul de idee și va face obiectul consultărilor cu elevii, cu părinții și cu profesorii. Important este că Ministerul Educației anticipează situația în care orașe mari, cu un număr foarte mare de școli, ar putea ajunge în scenariul roșu care nu le-ar mai permite elevilor din clasele terminale să meargă la școală pentru a se pregăti pentru examenele naționale. (…)

Predarea online a generat pierderi. În cadrul programului național de ore remediale pentru a recupera aceste pierderi este importantă identificarea acestor pierderi. Este importantă prezența fizică în măsura în care situația epidemiologică o permite. Sunt importante simulările, sunt importante testele de antrenament și sunt importante evaluările, chiar și evaluările la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a pentru că doar în acest fel vom putea ști în ce stadiu ne aflăm din perspectiva a ceea ce au asimilat elevii și nu neapărat din perspectiva a ceea ce au predat profesorii. După aproape un an de predare online, aceste lucruri sunt extrem de importante”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la postul de televiziune.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.