Sorin Cîmpeanu: Este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că ”este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână”, acest lucru rezultând din analiza făcută duminică cu reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

O decizie se va lua în cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNACV. Ministerul Educației apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens.

Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani). Operațiunea va dura cca. o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a scris Sorin Cîmpeanu, duminică, pe Facebook.

Potrivit ministrului Educației, până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, dintre care 21.000 au făcut și rapelul. ”Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical – personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria <personal medical>”, precizează Sorin Cîmpeanu.

Ministrul mai arată că, în acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical).

Citește și: Ministerul Educaţiei a transmis CNCAV datele necesare pentru vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.